81-jarige Rob de Nijs richting einde: "Reanimeren hoeft meer"

Rob de Nijs
Rob de Nijs Foto: © BSR Agency

Het gaat helaas niet zo goed met Rob en dat beseft Jet heel goed. Rob gaat volgens haar naar de terminale fase toe, zo laat ze weten tegenover Algemeen Dagblad.

Jet ziet in dat het leven eindig is, ook dat van de zanger. "Rob zit in een palliatieve fase, gaat richting de terminale fase. Waar heeft een mens dan behoefte aan? Aan warmte, nabijheid. Liefde, tegen iemand aan kunnen liggen, elkaars hand vasthouden." Jet vindt het belangrijk dat zij en Rob nog samen in één bed kunnen blijven liggen en daar heeft zij veel moeite voor gedaan. "Toen konden we niet langer bij elkaar slapen, terwijl we dat juist nodig hadden.’ Via de zorgwinkel heeft Jet kunnen regelen dat er een koppelbed kwam. Dit bed werd net voor de feestdagen aan het ziekenhuisbed vastgezet. ‘We zijn er elke dag zo intens dankbaar voor, we zijn gewoon weer samen. Hoeveel verpleegtechnische handelingen ik ook voor hem uitvoer, in dat bed ben ik weer zijn vrouw."

Ook zijn er al duidelijke afspraken gemaakt, mocht er wat gebeuren. "We hebben heus medische afspraken gemaakt. Reanimeren hoeft niet meer en er wordt wel behandeld, maar niet langdurig beademd. Maar elke keer als een arts vraagt of hij het nog acceptabel vindt, zegt Rob dat hij het leven nog prachtig vindt. En dat meent hij.|

Lees meer:
0 reacties