Afriyie pissig op reactie Gullit: "Omdat het van zwart persoon komt?"

Jerry Afriyie
Jerry Afriyie Foto: © Pro Shots

Jerry Afriyie heeft op sociale media opnieuw uitgehaald naar mensen die geen kwaad zien in de fans die zichzelf schminken als Ruud Gullit. Hij doelt nu vooral op de reactie van Gullit zelf, die de actie kan waarderen.

Humberto Tan heeft Ruud Gullit gesproken, en die ziet er dus otaal geen probleem in. Sterker nog, hij voelde zich vereerd. "De mensen zijn mij nog niet vergeten." Afriyie, die al vaker de racisme-kaart trok, doet dit nu weer. 

Op X zegt Afriyie: "Dus als een zwart persoon zegt: 'Ik vind het goed dat ik 'neger' wordt genoemd verliest het woord de racistische connotatie en betekenis? Omdat het van een zwart persoon komt? Dat Gullit herinnert wil worden in de vorm van Blackface is zijn zaak. Het discrimineren van een hele gemeenschap laat je niet afhangen van de mening van één persoon. Zo kunnen we antisemitisme, homofobie en andere vormen van discriminatie en stereotypering in stand houden. Want je vindt altijd wel 1 persoon die het een eer vindt om gediscrimineerd te worden. Vaak uit onwetendheid, soms wil je erbij horen."

Lees meer:
0 reacties