Ajacied trekt boetekleed aan: "Ik ging zitten, huilen deed ik niet"

Anton Gaaei wordt gewisseld
Anton Gaaei wordt gewisseld Foto: © Pro Shots

Anton Gaaei heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad een boekje open gedaan over zijn dramatisch verlopen Klassieker. De Deen kende een verschrikkelijke wedstrijd en werd al na een halfuur gewisseld.

"Ik wilde mijn instinct volgen, overwoog even achter teamgenoot Josip Sutalo te kruipen. Ik verloor het duel, raakte uit balans en zag Santiago Giménez scoren. Ik besefte ineens: op dit niveau worden zulke foutjes dus genadeloos afgestraft", zegt hij over het eerste moment van de wedstrijd.

Gaaei gaat verder: "Dat je goed en snel moet beslissen, ervoer ik tien minuten later nog harder, toen ik aan de zijlijn geen oplossing naar voren zag en de bal naar onze keeper wilde spelen. Hij belandde bij Giménez: 2-0. In mijn ooghoek zag ik Devyne Rensch warmlopen en ik dacht: ga ik er meteen uit of in de rust? Je wilt er nooit uit, maar ik begreep het."

"Als de trainer zou wachten, zou ik misschien nog een fout maken. Ik voelde me verschrikkelijk, had nog nooit zo’n droge mond gehad en stond ook een beetje te shaken op mijn benen", erkent de vleugelverdediger. Na de wissel ging Gaaei direct de kleedkamer in. "Op de bank gaan zitten als 50.000 mensen in het stadion je haten, dat wil je niet. Eén fysio liep mee."

"Ik ging zitten. Huilen deed ik niet, maar ik trok mijn shirt over mijn hoofd en mijn handen tien minuten tegen mijn gezicht. Wat ik dacht? Ik was zo boos op mezelf. Ik had me nog nooit in mijn leven zo slecht gevoeld", vertelt hij. "Toen ben ik maar gaan douchen, waarna ik in een andere ruimte de wedstrijd afkeek."

Gaaei besluit: "Toen ik de staking zag en die ‘crazy shit’ buiten het stadion, waar het uit de hand liep, had ik het gevoel dat het mijn schuld was. Ik wist ook wel dat dit niet alleen door een fout of twee van mij kwam. Toch voelde ik me schuldig, omdat ik dacht dat ik dit had kunnen voorkomen."

Lees meer:
0 reacties