Ajax = FC Knudde: "Op de Toekomst al omgedoopt tot 'Sven Misluktat'"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf ongenadig hard uitgehaald naar het transferbeleid van Ajax. Volgens hem is het project van Mislintat al mislukt.

Volgens Driessen mag er inmiddels gesproken worden van een mislukte transferzomer. "Het vreemdelingenlegioen samengesteld door Sven Mislintat, op De Toekomst al omgedoopt tot ’Sven Misluktat’, moest zich bij de presentatie als Ajacied in de arm knijpen. Misschien op Sutalo en Sosa na stonden spelers als Tahirovic, Mannsverk, Akpom, Gaaei, Mikautadze, Borges, Medic en zelfs Van den Boomen er van versteld dat Ajax hen wilde hebben."

Vooral het halen van spelers van kleinere clubs wordt Mislintat zwaar aangerekend. "Stuk voor stuk spelers die nauwelijks enig Ajax-dna bezitten en van clubs komen waar verliezen erbij hoort. Het rouwmoment is bij Middlesbrough, Sankt Pauli, Toulouse, Molde, Manchester City 2, VfB Stuttgart, Viborg en Metz verdwenen als spelers de kleedkamer uitstappen. Dat is bij Ajax wel anders. Zie hoe er op de club wordt ingebeukt na het eerste competitieverlies."

Ook Maurice Steijn had schuld aan de nederlaag in Enschede volgens Driessen. "Bij geen enkele nieuwkomer was tegen FC Twente een spoortje van een over-mijn-lijk-mentaliteit te bespeuren getuige het slappe verweer. Het leek zelfs verdacht veel op het bewust ondermijnen van trainer Maurice Steijn vanwege zijn uithaal twee weken geleden in Sittard. Hij zei met Sutalo te kunnen leven, maar dat de anderen zijn keus niet waren. Directeur voetbalzaken Mislintat splitste hem ze in zijn maag. Deze directe aanval op de nieuwelingen leek Steijn in Enschede - gezien de belabberde wedstrijdinstelling - als een boemerang te raken."

Lees meer:
0 reacties