Ajax maakt zichzelf te schande: verlies bij amateurs in KNVB Beker

Ajax baalt na verlies tegen Hercules
Ajax baalt na verlies tegen Hercules Foto: © Pro Shots

Ajax speelde vanavond een bekerduel tegen amateurclub USV Hercules, Die uitkomen in de Derde Divisie. Die wedstrijd eindigde in een 3-2 winst voor de amateurs. Een enorme afgang voor de Amsterdammers, die al in een slechte periode zitten.

Al na een kwartier was het raak voor Hercules, het ongeloof was bij beide ploegen erg groot. Jordi Paulina wist de bal op Tim pieters te geven en die kans werd gelijk goed benut. Ajax creëerde met moeite kansen en maakte een inspiratieloze indruk. De grootste kans kwam van Carlos Forbs die de bal zelf maar ging halen maar te lang wachtte met schieten.

Hercules ging met een voorsprong de rust in. Dat was voor Valkanis genoeg reden om in te grijpen en wat aanpassingen te doen. Gastón Ávila, Amourricho van Axel Dongen en Forbs kwamen niet meer terug het veld op. Voor hun kwamen Ar'Jany Martha, Brian Brobbey en Benjamin Tahirovic in de plaats. Maar heel veel beter ging het Ajax niet af. zestien minuten na rust was het weer raak voor Pieters. Hij creëerde ruimte voor zichzelf en wist zo de bal in de verre hoek te schieten, 2-0.

Invaller, Brian Brobbey, wist in de slotfase Ajax nog enigszins terug in de wedstrijd te brengen door de 2-1 binnen te tikken. De spits dacht even later ook nog de gelijkmaker te scoren maar die bal vloog langs het doel heen. De 2-2 viel daarna alsnog door Akpom op aangeven van Tahirovic, die zijn tweede assist van de wedstrijd gaf.

Het leek erop dat er een verlenging zou komen in Utrecht. Maar Hercules deed iets wat niemand meer voor mogelijk hield. Mats Grotenberg wist in de blessure tijd de doelman van Ajax te passeren voor een 3-2 tussenstand. De vreugde was enorm bij de Derdedivisionist. Een bekersensatie en tegelijkertijd een grote afgang voor Ajax.

Lees meer:
0 reacties