Ajax ontvangt FC Twente: "Vrees dat de club nog dieper zal zinken"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Het is chaos in de bestuurskamer van Ajax. Alex Kroes werd vrijwel direct na diens aanstelling op straat gezet. Gelijktijdig kwam het rapport over Sven Mislintat naar buiten en ook daarin kreeg Ajax een dreun te verwerken: de Duitser zou weinig fout gedaan hebben.

"Michael van Praag heeft ‘karaktermoord met voorbedachte rade’ gepleegd op Alex Kroes. Dat schrijven 131 leden van Ajax in een brief aan de bestuursraad", opent John Graat in Trouw. Ondanks dat Mislintat weliswaar niks illegaals deed, kan niet gezegd worden dat zijn beleid hem populair maakte. "Ajax communiceerde maandag dat Mislintat niet op strafbare feiten is betrapt, maar schetste wel het beeld dat de Duitser met een dikke portemonnee in de hand solistisch te werk ging. Mislintat ging bij transfers een paar keer meteen akkoord met een vraagprijs die door een tussenpersoon was genoemd."

Kortom: roerige tijden in Amsterdam. "Hoe Ajax zich moet bevrijden uit deze gordiaanse knoop lijkt niemand nog te weten. Al zijn er binnen de club ook mensen die zeggen dat met één goede trainer alles heel snel weer kan veranderen. Ze wijzen dan naar Arne Slot, die Feyenoord in korte tijd van een zieltogende en gevallen topclub reanimeerde tot een landskampioen met Europese uitstraling."

"Maar, hoezeer de Rotterdamse club in het verleden óók een wespennest was, het was organisatorisch niet de bestuurlijke lasagne die Ajax is. Die zorgt nu – niet voor het eerst in de clubgeschiedenis – voor totale chaos in alle geledingen. De beschamende vertoning zondag in de Kuip – 6-0 tegen Feyenoord – is daar een logisch uitvloeisel van. Met angst en beven leeft menig Ajacied toe naar de wedstrijd zondag tegen FC Twente, in de vrees dat de club nog dieper zal zinken", besluit Graat.

Lees meer:
0 reacties