Akwasi onder vuur na tv-uitzending: "Weerzinwekkende bagger"

Akwasi
Akwasi Foto: © YouTube

KRO-NCRV stopt per direct met het gebruik van X als communicatiekanaal, zo laat het weten op haar officiële website. Reden is de aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV over dit besluit: “X is in mijn ogen meer en meer verworden tot een maatschappij ontwrichtend platform. Met anonieme toetsenbordridders die vanachter hun laptop de meest weerzinwekkende bagger tikken. Dit werd nog eens extra duidelijk toen afgelopen week Akwasi van Omroep Zwart kandidaat was in De slimste mens. Elke avond was #Akwasi trending op X door alle racistische en negatieve posts. Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een social media kanaal dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven aan polarisatie en racisme past daar niet meer bij. Ik hoop dat andere omroepen en mediabedrijven ook de stap zetten om X niet meer te gebruiken.”

Akwasi was in het verleden zelf ook zeer actief op X (voorheen Twitter) en deelde vele haatzaaiende berichten. Hierover maakte de KRO-NCRV overigens geen specifieke uitzending. Ook werd Akwasi niet gecanceld als gevolg van zijn extreme uitlatingen.

Lees meer:
0 reacties