Alex Kroes terug in functie bij Ajax? "Kans is groter geworden"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen denkt dat de kans groter is geworden dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax. Dat heeft volgens de journalist te maken met een besluit dat de Amsterdamse club nam.

Kroes is momenteel geschorst, maar Ajax stelt tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei nog geen interim-algemeen directeur aan. "Dus de huidige directie neemt de taken van Kroes waar", vertelt Driessen bij de Telegraaf. "Er komt een interim-directeur als op de BAVA blijkt dat Kroes niet kan terugkeren als CEO. Tot die tijd zullen ze een stapje extra moeten doen."

Volgens Driessen is die beslissing in het voordeel van Kroes. "De kans op een terugkeer is groter geworden", aldus de journalist. "Van Praag wil niet over zijn eigen graf heen regeren, dus hij staat open voor de suggestie van de bestuursraad om eventueel toch naar hun geluid te luisteren en misschien Kroes toch de kans te geven om terug te keren."

De RvC en Michael van Praag waren meteen na de schorsing van Kroes stellig dat de algemeen directeur op geen enkele manier nog kon terugkeren bij Ajax. De bestuursraad liet echter weten achter Kroes te staan, waardoor zijn toekomst nog niet zeker is.

Lees meer:
0 reacties