'Ali B is niet aanwezig bij de uitspraak van eigen rechszaak'

Ali B.
Ali B. Foto: © BSR Agency

Ali B zal niet aanwezig zijn bij de uitspraak in de zedenzaak die tegen hem speelt. Dat laat zijn advocaat Bart Zwier weten aan RTL Boulevard.

De rapper wordt veracht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Dat zijn Naomi, Oud Voice-deelneemster Jill Helena en zangeres Ellen ten Damme. Hij zou bij elk van de vrouwen dezelfde tactiek hebben. Zo zou hij ze pllotsling benaderen en daarna klemzetten zodat ze niet weg konden.Zelf heeft Ali deze aantijgingen ontkent. “Ik wil haar geen leugenaar noemen, maar dit is niet hoe ik het heb beleefd”, was zijn reactie op het verhaal van Jill.


De rapper had volgens de officier van justitie opdringerige seksuele driften. Hij stond beken als een aimabel persoon maar maakte daar tegenover vrouwen misbruik van. “e verdachte heeft geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen. Hij is vooral verbaasd over het feit dat hij zo veel vrouwen heeft gehad en dat niemand heeft gezegd dat ze niet wilden. Maar het feit dat niemand hem daarop aansprak, wil niet zeggen dat het allemaal maar oké was.” Daarom eist het Openbaar Ministerie ook een celstraf van drie jaar.

RTL Boulevard-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp vindt het opvallend dat Ali niet aanwezig zal zijn bij de uitspraak. “Ali plaatste zichzelf tijdens het proces op de voorgrond. Dat begon al op dag één, toen hij met een lach en vol vertrouwen de parkeergarage uit liep en interviews gaf. Pas op de derde dag van het proces remden zijn advocaten hem af.”

Het zou volgens de journalist dan ook best kunnen dat de advocaten hem weer iets hebben ingefluisterd. “”Misschien dat ze hem nu hebben geadviseerd om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden”, aldus de misdaadverslaggever.

Lees meer:
0 reacties