AlphaTauri gaat verder onder andere naam: 'Visa Cash App RB'

De Formule 1-auto van AlphaTauri
De Formule 1-auto van AlphaTauri Foto: © Pro Shots

Vanaf komend Formule 1-seizoen gaat AlphaTauri verder onder de naam Visa Cash App RB. Dat heeft het Formule 1-team op woensdag bekend gemaakt in een persbericht.

"Het is fantastisch om onze nieuwe identiteit te onthullen en nieuwe partners te verwelkomen, nu we aan de volgende fase van het Formule 1-verhaal van ons team beginnen", begint Peter Bayer, Chief Executive Officer van het Visa Cash App RB-team. "Faenza (de Italiaanse plaats waar de fabriek staat, red.) betreedt een nieuw racetijdperk, waarbij we trouw blijven aan onze roots als broeikas voor talent, maar nu met een nog grotere focus op het strijden om de grootste prijzen in de Formule 1."

"We hebben een gedurfde visie voor het team onder leiding van mijzelf en teambaas Laurent Mekies, en het is enorm spannend om toekomstgerichte partners zoals Visa en Cash App naast ons te hebben op die reis", besluit Bayer. De nieuwe kleurstelling en race-overalls van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo worden op 8 februari onthuld.

Het zusterteam van Red Bull werd in 2005 overgenomen van Minardi, onder de naam Toro Rosso. Vanaf 2020 werd AlphaTauri als naam gebruikt. Het team kwam tot nu toe 351 keer uit in de Formule 1, waarin twee races werden gewonnen.

Lees meer:
0 reacties