Amerikaanse journalist kent Cruijff en Derksen: "Zijn legendes"

Het Nederlands elftal speelt zaterdagmiddag in de achtste finales op het WK tegen de Verenigde Staten. In Amerika staat het Nederlandse voetbal hoog aangeschreven, zo zocht SBS-verslaggeefster Noa Vahle uit.

Vahle besloot een Amerikaanse journalist te vragen naar zijn herinneringen aan de grote voetbalsterren uit Nederland. "Ik weet dat het een beetje een kwellende geschiedenis is in bepaalde opzichten met drie verloren WK-finales", reageert hij bij De Oranjewinter. "Maar het is een indrukwekkende voetbalgeschiedenis. Het soort voetbalgeschiedenis dat het Amerikaanse voetbal zou willen hebben."

Vahle vraagt daarna of de journalist spelers als Johan Cruijff en Johan Derksen kent. "Absoluut. Zij zijn de legendes van het voetbal. De legendes aller tijden", reageert de Amerikaan, die de carrière van Derksen duidelijk niet helemaal helder heeft. "Spelers die, zeker door mannen van mijn leeftijd, als idolen werden gezien. Niet alleen vanwege de manier waarop ze speelden, maar de hele stijl waar zij voor stonden en het Nederlandse totaalvoetbal."

"Die lullen maar wat, hè?", lacht René van der Gijp. Derksen is blijkbaar bekend in heel de Verenigde Staten. "Daar kijk ik niet van op", aldus Derksen. "Ik neem ook aan dat heel veel Amerikanen dit programma volgen."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties