Andries Noppert in de WW: "Niet fijn om deels op je vrouw te teren"

Andries Noppert voorafgaand de wedstrijd tegen Senegal
Andries Noppert voorafgaand de wedstrijd tegen Senegal Foto: © Pro Shots

Andries Noppert heeft nu al een bijzondere carrière achter de rug. De doelman van SC Heerenveen kreeg maandenlang geen salaris bij het Italiaanse Foggia, vertrekt naar FC Dordrecht, maar raakt in het najaar van 2020 zwaar geblesseerd. Zijn contract wordt niet verlengd en ontvangt een WW-uitkering.

"Ik voerde gesprekken met mijn vrouw", vertelt Noppert tegenover NRC. "En met mijn ouders, thuis in Joure. Die zeiden: misschien moet je om je heen gaan kijken voor iets anders, wat nou als het niet meer lukt in het voetbal? Daar zag het echt naar uit. Mijn vrouw zei: pak een studie op, ga nadenken wat je graag zou willen doen. Zij zag mij wel als politieagent. Nou ja, goed, ikzelf niet. Bij mij was er geen twijfel: wat nou als? Ik heb iets voor ogen en dat ga ik bereiken."

"Het is niet fijn dat je deels op je vrouw moet teren, omdat ik als man het idee heb dat ik moet zorgen dat het thuis goed is. Niet andersom. Ik ben altijd gewend om mijn eigen boontjes te doppen. Vroeger is me geleerd: je moet niet in de WW terechtkomen, je moet altijd blijven werken. Het is een mooi vangnet, maar je moet er ook zo snel mogelijk weer uit", aldus Noppert.

Lees meer:
0 reacties