Angela de Jong ziet Vandaag Inside: "Het toppunt van feminisme"

Angela de Jong
Angela de Jong Foto: © BSR Agency

Afgelopen dinsdag kwam Sinterklaas op bezoek bij Vandaag Inside. Voormalig zenderdirecteur Marco Louwerens was verkleed als Sinterklaas en had voor alle gasten speciale cadeaus. Angela de Jong, columnist van het Algemeen Dagblad, heeft genoten van deze uitzending.

"Het is inmiddels het hoogtepunt van pakjesavond: het bezoek van Sinterklaas aan Vandaag Inside. Steevast een bloedordinaire vertoning, maar juist daarom zo leuk", begint De Jong in haar column. "Maar als er dan toch een fragmentje viral gaat van deze aflevering, dan hoop ik dat het het mannelijke onderbroekmodel is dat Sinterklaas had meegenomen voor parlementair verslaggever Merel Ek."

"Want dat logenstraft de hardnekkige mythe dat de heren van VI de grootste seksistische klootzakken van de Nederlandse tv zijn", vervolgt De Jong. "Zeker, vrouwen worden daar aan tafel steevast aangeduid met de term 'liefie' of 'wijf' en ik kan me nog een discussie herinneren waarin een bepaalde gaste het verwijt kreeg dat ze 'als een vrouw' debatteerde."

"Je moet er als vrouw je best doen om hun respect te verdienen, dat klopt. Maar dat maakt de mannen nog niet meteen vrouwonvriendelijk of erger. Dat bijna naakte, mannelijke model voor Merel was natuurlijk een inkoppertje. Zij is nu eenmaal hun meest geliefde ‘slachtoffer’ als het om filmpjes over blote piemels gaat. Maar het was meteen ook een knipoog naar het ‘Deense model’ dat vorig jaar uit de zak kwam voor Johan. Zelfs de pets op de bil ontbrak niet, dit keer afkomstig van een vrouwelijke gast toen hij de studio uitliep. Het was het toppunt van feminisme, als je het mij vraagt", besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties