Arrestatie Quincy Promes zorgt voor schok: "Zijn eindstation"

De arrestatie van Quincy Promes in Dubai is groot nieuws in Rusland. Het is de bedoeling dat de oud-speler van Ajax, wiens Instagram-account is verwijderd, snel aan Nederland uitgeleverd gaat worden.

Promes werd woensdag op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai, omdat hij in Nederland nog een straf van liefst acht jaar uit moet zitten. "Promes werd opnieuw gearresteerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze keer zal niemand hem helpen", kopt Sovietski Sport.

"Een gewoon mens zou al lang in de gevangenis hebben gezeten, maar de leider van Spartak ontsprong de dans. Maar zelfs diplomatieke inmenging van het hoogste niveau heeft geen invloed meer op de autoriteiten in Dubai. Het lijkt erop dat de goedlachse grappenmaker er deze keer niet meer mee weg zal komen", weet het medium.

De Russische krant Sport-Express is ook op de hoogte. "Disco's, een nieuw rapnummer, een luxueus meisje (DreamDoll, red.) met royale rondingen en andere pleziertjes - dit alles was Quincy Promes op het trainingskamp in Dubai. De kater zal groot zijn."

De Russische advocaat Alexander Dobrovinsky vertelt bij Match TV dat er ditmaal weinig hoop is op een goede uitkomst voor Promes. "Ja, we kunnen zeggen dat dit het eindstation voor Promes is", aldus Dobrovinsky. "Spartak heeft een grote fout gemaakt door hem mee te nemen naar een trainingskamp in Dubai."

Spartak Moskou strijdt echter door. "De verdediging van Promes zal de procedure voortzetten in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Wij hopen op een gunstige uitkomst voor onze voetballer. De club zal met informatie komen over verdere acties naarmate de situatie zich ontwikkelt."

Lees meer:
0 reacties