Bedrijf beruchte autohandelaar beschoten: kogelgat in Lamborghini

Lamborghini (archief)
Lamborghini (archief) Foto: © Orange Pictures

In Naarden is maandagnacht een autobedrijf onder vuur genomen. Een van de etalageruiten van autobedrijf Novus Auto ging aan diggelen en er lagen kogelhulzen op de straat. Te zien was dat er ook een kogelgat in een witte Lamborghini zat die op het voorterrein stond. Eigenaar van het bedrijf is de beruchte autohandelaar Carel Buis, hij geldt al decennia als leverancier van exclusieve bolides aan de Amsterdamse onderwereld.

Op de straat en in de winkel lagen dinsdagochtend nog verschillende kogelhulzen. Volgens omstanders woont de eigenaar van het autobedrijf boven de zaak. Het is niet duidelijk of er arrestaties zijn verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek maar wil geen mededelingen doen. Het pand staat vol met luxueuze auto's met een hoge waarde. Op de website van het bedrijf wordt geadverteerd met een auto ter waarde van 388.000 euro.

Dinsdagochtend waren agenten nog druk bezig met forensisch onderzoek. Vermoedelijk hebben de beveiligingscamera's de daders wel in beeld gebracht. Een achterbuurman zegt rond half vijf schoten te hebben gehoord. Naar verluidt zouden bij de schietpartij vijf mensen betrokken zijn geweest, de politie wil hier nog niets over kwijt.

Buis is al tientallen jaren verwikkeld geweest in verschillende rechtszaken, waarbij banden met criminelen centraal staan. Buis zou criminelen hebben afgeschermd met valse facturen, valse namen en fictieve transacties, zo weet Het Parool.

Lees meer:
0 reacties