Beelden gelekt: Optreden Joost Klein gaat niet door vanwege dit!

Joost Klein bij de persconferentie
Joost Klein bij de persconferentie Foto: © X

De Nederlandse afvaardiging op het Songfestival Joost Klein repeteert voorlopig niet voor de finale. De European Broadcasting Union (EBU) doet onderzoek naar een incident rond de zanger. Dat staat in een verklaring van de omroepenkoepel.

Hiervan zijn beelden naar buiten gekomen via X. Tijdens een interview kregen de deelnemers vragen gesteld. Mevrouw Golan kreeg een harde vraag: “Heb je eraan gedacht dat door hier te zijn je andere deelnemers en het publiek in gevaar brengt?” Iemand zegt dat ze die vraag niet hoeft te antwoorden als ze dat niet wil waarop Joost inbreekt: “Waarom niet!?” Golan besluit hierdoor toch te antwoorden. 

Op beelden is het moment te zien. Wat niet op eerdere beelden is te zien is dat Joost zich tijdens zijn vraag onder een Nederlandse vlag verstopt zou hebben. We hebben nieuwe beelden waarop dat wél te zien is. Tijdens het stellen van de vraag haalde Joost de vlag van zijn hoofd. Vermoedelijk is dit de reden dat er een onderzoek ingesteld is omdat de kwestie rondom de deelname van Israël gevoelig ligt.

Lees meer:
0 reacties