Ben Saddik vecht wederom tegen kanker: "Uitgezaaid naar nek"

Jamal Ben Saddik
Jamal Ben Saddik Foto: © BSR Agency

Er is opnieuw kanker geconstateerd bij kickbokser Jamal Ben Saddik. De 33-jarige Belgische Marokkaan is dinsdag geopereerd, nadat er begin dit jaar werd ontdekt dat de kanker is uitgezaaid naar zijn nek.

Ben Saddik moest eigenlijk begin februari al onder het mes, maar hij verplaatste de operatie vanwege eventuele deelname aan de Glory Grand Prix, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Zijn manager, Ramzi Addarrazi, vertelt aan De Telegraaf: "De kanker is uitgezaaid naar zijn nek. Het was een zware operatie (van 5 uur, red.), maar gelukkig is alles goed gegaan."

"Al moeten we de medische analyse nog afwachten, omdat er nog flink wat weken tussen de scan en operatie zaten. Hij heeft natuurlijk een risico genomen de ziekte te laten groeien, door de operatie uit te stellen", zegt Addarrazi. Het nieuws werd lange tijd stilgehouden en de operatie uitgesteld vanwege mogelijke deelname aan de Glory Grand Prix.

"We hebben het lang proberen stil te houden, omdat Jamal per se mee wilde doen aan de Grand Prix. Zijn operatie stond eigenlijk al voor 8 februari gepland, maar hij hoopte op deelname aan de Grand Prix. Daar hebben we heel veel over gesproken met het volledige medische team dat hem twaalf jaar behandelt. Helaas kwamen we er niet uit met Glory, maar de operatie heeft hij eerder verplaatst naar 12 maart, zodat hij nog wat dagen had om eventueel te herstellen van de Grand Prix", aldus de manager van Ben Saddik.

Lees meer:
0 reacties