Berghuis reageert op uithaal naar supporter: "Spijt van mijn actie"

Steven Berghuis baalt
Steven Berghuis baalt Foto: © Pro Shots

Ajax-speler Steven Berghuis heeft zondag na het duel met FC Twente een flinke klap uitgedeeld. Op een video is te zien dat de middenvelder uithaalt, terwijl hij op het punt staat om de spelersbus in te stappen. Net als in het duel leek hij te missen.

Volgens een getuige was zijn klap een reactie op een racistische uitspraak van een toeschouwer. Dat meldt Tubantia. Berghuis haalt uit naar een aanwezige, die niet te zien is in het filmpje. De Ajacied raakte daarbij een dranghek en werd daarna door een Ajax-beveiliger naar de bus geleid.

Volgens een anonieme getuige werd teamgenoot Brian Brobbey uitgescholden voor 'kanker zwarte', waarop Berghuis gelijk uithaalde naar de schreeuwer. Ajax wil de zaak eerst onderzoeken, alvorens het reageert op het voorval bij de spelersbus in Enschede.

,,Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen”, zegt Berghuis in een verklaring naar De Telegraaf. ,,Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.”

Ook Ajax laat zich uit over het incident. ,,Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Hij heeft een boete gekregen.”Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties