Bewoners azc Dronten krijgen fiets om diefstallen te voorkomen

Asielzoekers in Nederland die hopen op een verblijfsvergunning
Asielzoekers in Nederland die hopen op een verblijfsvergunning Foto: © Twitter

Bewoners van het asielzoekerscentrum in Dronten krijgen 150 fietsen en een werkplaats voor fietsonderhoud ter beschikking. De gemeente heeft daar 80.000 euro voor uitgetrokken, met als doel het aantal fietsendiefstallen in de omgeving terug te dringen.

Volgens het COA kwamen er klachten binnen over de diefstal van fietsen in Dronten en Kampen. De tweewielers werden gestolen en vervolgens teruggevonden bij het azc aan de Vossemeerdijk. "Fietsen werden voor weinig verkocht aan bewoners die onwetend waren", verklaart een woordvoerder.

In het asielzoekerscentrum in Dronten wonen zo'n duizend vluchtelingen. Veel van hen hebben al een fiets, zegt het COA. "Maar er komen ook weer nieuwe mensen in het azc wonen. Je kan met 150 fietsen al een flinke slag slaan."

De politie levert een deel van de tweewielers. Dat zijn fietsen die ooit in beslag zijn genomen en waarvoor zich geen eigenaar heeft gemeld. Het COA zoekt nog naar het overige deel. "De fietsen knappen we op en stellen we voor schappelijke prijs beschikbaar, tussen 20 en 50 euro."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties