Bizar! 'Ajax-speler rijdt fietser dood en betaalt familie tonnen'

Woensdagmiddag heeft het programma Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten een bizar verhaal naar buiten gebracht. Een belangrijke speler van Ajax zou in augustus namelijk een fietser hebben doodgereden, zo meldt Schouten.

De presentator wil nog niet vermelden om welke speler het gaat, maar wel dat hij het voor 99% zeker weet en al de hele week bezig is met het verhaal. Schouten: "Er is veel gecorrespondeerd met de mensen die het verhaal tot ons hebben laten komen. We houden die bron anoniem. We hebben het bijna rond, het is dermate groot dat je met 99% zekerheid het nog niet volledig kan brengen. Voor die laatste procent hopen we dat er iemand kijkt die ons die invulling kan geven."

Toch geeft Dennis aan wat er speelt rondom een belangrijke speler van Ajax. In augustus reed een speler van Ajax over de weg, sloeg af en heeft een fietser van de weg gereden en die is overleden. Dan denk je: waarom hebben we dat nergens gezien? Het is natuurlijk niet bewust gebeurd, diegene had ook niet gedronken. Het was gewoon in nuchtere toestand en diegene is aangereden en overleden. Dan denk je dat horen we in het nieuws. Maar diegene is niet strafrechtelijk vervolgd, het bleek dat hij er niks aan kon doen. Wel heel erg natuurlijk... Het was wel zijn fout."

Ook over het vervolg heeft Schouten informatie: "Wat is er vervolgens gebeurd? Het OM, die speler en de familie van het slachtoffer hebben een deal gemaakt om het voor enkele tonnen stil te houden. Dat kan natuurlijk... Nu zouden wij heel graag willen zeggen welke grote speler dat is, maar daarvoor hebben we bevestiging nodig van het OM, mits er mensen zijn op welke datum dat precies was en aan welke straat. We vragen of diegene dat mij wil mailen, dan kunnen we het rondmaken", vertelt Schouten. Ook weet hij dat het gaat om een grote naam binnen de club: "Ajax kan het niet gebruiken, daarom willen ze het stil houden. Zeker niet als het gaat om één van de duurste en waardevolste spelers", besluit Schouten.

In een comment vult Schouten aan: "Onze bron weet meer dan ons is verteld, dit omdat diegene anders zijn baan zou verliezen als de informatie nog gedetailleerder zou worden. Wij hebben navraag gedaan bij het OM, deze wil niet ingaan op namen. Zij willen alleen informatie geven als wij een exacte data en straatnaam hebben."

Lees meer:
0 reacties