BIZAR! 'Richard K. vermoordde Sam en Ineke terwijl zoon erbij was'

Richard K. uit Weiteveen
Richard K. uit Weiteveen Foto: © Facebook

Richard K., de man die dinsdag in Weiteveen een stel vermoordde na een langdurig geschil over de verkoop van een huis, sloeg toe terwijl het zoontje van de slachtoffers erbij was. De manier waarop K. toesloeg was ongekend gruwelijk, zo schrijft BN De Stem.

Przemyslaw (roepnaam ‘Sam’) (38) en zijn vrouw Ineke (44) werden dinsdag in en vlakbij hun huis gedood door K., na een jaar lang durende ruzie over het huis dat zij van K. hadden gekocht. Volgens de slachtoffers kende het huis allerlei verborgen gebreken waarna een ruzie ontstond die ontaardde in bedreigingen en intimidatie over en weer. K. filmde zichzelf nadat hij het echtpaar had gedood, naar eigen zeggen ‘om zijn gezin te beschermen'.

Bronnen rond het onderzoek spreken van ‘horror’ en ‘een ongekende geweldsexplosie’. Het is niet helemaal duidelijk wat het zoontje van het echtpaar allemaal heeft gezien. Zijn moeder was ruim honderd meter verderop. Hij was in elk geval thuis tijdens het drama. Op Facebook had Ineke al eens een bericht geplaatst waarin zij vertelde dat het kind door K. was geïntimideerd door met een motor om hem heen te rijden. De jongen is daarna van de plaatselijke voetbalclub afgehaald. De beide kinderen van Sam en Ineke zijn opgevangen. Het is onduidelijk hoe het met ze gaat.

Lees meer:
0 reacties