Bosvelt beleefde wilde avonturen: "Onder elke oksel een vrouw”

Paul Bosvelt
Paul Bosvelt Foto: © Pro Shots

Paul Bosvelt maakte diverse successen mee bij Feyenoord, maar vertrok op 33-jarige leeftijd alsnog bij de Rotterdammers. De middenvelder tekende bij Manchester City en speelde daar nog twee seizoenen in de Engelse Premier League.

De oud-international speelde in een goede ploeg met namen als Steve McManaman, Robbie Fowler, Nicolas Anelka, Shaun Wright-Phillips. Bosvelt tegenover het Algemeen Dagblad hierover: "Stuk voor stuk goede spelers. Maar geen kampioen, dat klopt. Dat was ook niet zo raar. Ze waren net gepromoveerd."

Net als veel voetballers dook Bosvelt wel eens het nachtleven in een beleefde met één speler een bijzonder avontuur. "Robbie Fowler. Die stond op zondagochtend ineens groot in de tabloids. Hij was gefotografeerd met een sigaartje, twee biertjes en onder elke oksel een vrouw." De foto was geschoten toen de spelers stiekem weg waren, ze moesten zich melden bij de trainer. "En ja, toen moesten we allemaal bij de manager komen. Of allemaal... Om ze te beschermen, zeiden we meteen tegen elkaar: die zijn niet mee geweest. Net als enkele jonge gasten en de materiaalman. Die ontsprongen de dans."

Bosvelt ontsprong de dans niet. "Omdat ik de oudste was, kreeg ik op mijn lazer. Met al mijn ervaring had ik het goede voorbeeld moeten geven, vond trainer Kevin Keegan. Om de boel te redden, begon ik toen maar over een stukje teambuilding. En het heeft gewerkt ook, zei ik. Want we hadden niet alleen dinsdag van QPR gewonnen, een paar dagen later ook van Southampton. Dus wat wil je nog meer?"

Lees meer:
0 reacties