BREAKING | Peter Gillis stopt met zijn vakantieparken: "Pijn"

Peter Gillis
Peter Gillis Foto: © BSR Agency

De exploitatie van alle Nederlandse Oostappen Vakantieparken en het ondersteunende hoofdkantoor komt in handen van een nieuwe exploitant. Eigenaar Peter Gillis, bekend van de reality serie ‘massa is kassa’ stapt daarmee uit het beheer van deze Nederlandse vakantieparken en zet de exploitatie van de Belgische parken door onder een nieuw label, zo laat hij weten in een persbericht.

Gillis hierover: "Met pijn in mijn hart moet ik mededelen dat ik en mijn familie volledig stop met de exploitatie van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben mij gedwongen deze moeilijke beslissing te nemen in belang van de medewerkers en gasten."

De parken in Nederland blijven actief onder de merknaam Oostappen Vakantieparken. De nieuwe exploitant neemt de verhuurexploitatie en het beheer van alle voorzieningen over. Dat houdt in dat het vakantieseizoen van 2024 zal worden gedraaid door een nieuw managementteam en de familie Gillis geen enkele betrokkenheid meer heeft bij de exploitatie van de Nederlandse vakantieparken.

De afgelopen tijd raakte Peter Gillis de horecavergunning op een aantal parken kwijt en werd de exploitatievergunning op Prinsenmeer niet verleend. Deze ontwikkelingen zijn voor hem de aanleiding geweest om noodgedwongen een oplossing te zoeken, in het belang van de medewerkers en de gasten. De pijnlijke oplossing is gebleken om volledig afstand te nemen van de exploitatie. Gillis blijft wel eigenaar van het onroerend goed op alle parken.

De Oostappen Vakantieparken die vallen onder de nieuwe exploitatie zijn Prinsenmeer, Brugse Heide, De Berckt, Arnhem, Marina Beach, Heelderpeel, Boschbeek, Slot Cranendonck en Valkenburg. Ook het hoofdkantoor en de medewerkers van Oostappen Vakantieparken gevestigd in Asten gaan over naar de nieuwe exploitant. De Belgische vakantieparken vallen buiten deze overeenkomst, daar blijft Gillis verantwoordelijk.

Lees meer:
0 reacties