Clarence Seedorf werd islamiet: "Daarna ben ik gaan nadenken"

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf Foto: © Pro Shots

Clarence Seedorf reisde als voetballer en als trainer veel over de wereld. Hierdoor kwam de oud-international van Oranje in aanraking met diverse culturen, hetgeen hem altijd aan het denken heeft gezet.

Drie jaar geleden bekeerde hij zich tot de islam, zo laat hij weten in de podcast Real Talk van NandoLeaks. ""Heel veel mensen bekeren en gaan dan heel diep in de religie omdat ze fout zitten in het leven. Voor mij was het juist het omgekeerde. Ik zat eigenlijk in de beste fase van mijn leven. Daarna ben ik gaan nadenken: waarom heb ik voor de islam gekozen? Ik ben eigenlijk, vanaf heel jong al, constant een wereldburger geweest. Dus je hoort overal bij, maar ook overal niet echt helemaal bij. De moslimcommunity is natuurlijk een hele grote in de wereld", vertelt hij.

Seedorf vervolgt: "Dat was een van de beweegredenen, omdat ik nooit echt deel heb uitgemaakt van een community. Ik was altijd aan het reizen en in de wereld. Het is niet zozeer houvast, maar het gevoel dat je er deel van uitmaakt. Voor mij zeggen alle religies min of meer hetzelfde. De ene religie vindt zich beter dan de ander, maar dat is voor iedereen persoonlijk." Zelf groeide Seedorf op in een katholiek gezin. "Maar ze hebben me nooit geforceerd. Een bepaalde periode was ik helemaal van het boeddhisme, dat vond ik ook heel interessant."

Seedorf heeft nog een les voor de mensen. "Het is voor sommige mensen niet helemaal te vatten omdat die niet veel hebben gereisd. Maar zie het maar zo: als je buiten je eigen omgeving gaat, zie je andere dingen. Doordat je andere dingen ziet, kan je op een gegeven moment bepaalde geloven die je hebt, aanpassen. Dat is heel interessant", besluit Seedorf.

Lees meer:
0 reacties