Coronel woest: "Hij had gewoon een zwarte vlag moeten krijgen"

Tim en Tom Coronel tijdens Dakar 2023
Tim en Tom Coronel tijdens Dakar 2023 Foto: © Pro Shots

Kevin Magnussen kreeg de ene na de andere straf tijdens de GP van Miami. Met 65 seconden tijdstraf en vijf strafpunten op zijn licentie, had de Deen een slecht weekend. Tom Coronel is kritisch op de F1-coureur. Vooral Lewis Hamilton was de pineut.

In de podcast van RacingNews365 vertelt Coronel: "Chaotisch, paniek, hij heeft het gewoon niet op een rijtje. Hij heeft er geen plezier in. Kijk maar hoe hij praat, hij staat daar voor de microfoon van ik moet hier staan, ik geef even snel antwoord en ik ben weer weg. Als je er geen fun in hebt, ga gewoon weer terug naar Amerika. Waar je eigenlijk ook zat."

Ook F1-kenner Ruud Dimmers sluit zich daarbij aan: "Het is gewoon belachelijk hoe hij met Hamilton aan het vechten was. En ik houd van hard vechten en als je een keer met z'n tweeën buiten de baan komt, prima. Maar dit is gewoon moedwillig de vernieling in rijden. En dan zeg je naderhand, ja, ik ben een teamplayer. Er zijn coureurs voor minder bestraft."

"Dit was echt schandalig," zo vervolgt Coronel. "Kijk, dit was écht onsportief. Op een gegeven moment zie je gewoon, deze man is alleen maar andere mensen hun race aan het verkloten. Dat is waar hij mee bezig was", volgens Coronel had hij dan ook gediskwalificeerd mogen worden: "Hij had gewoon na de tweede, derde keer een zwarte vlag moeten krijgen, echt dat meen ik."

Een zware maatregel, maar wél terecht. "De FIA is daar om te zorgen dat de sportieve regelementen worden nageleefd. Dat deed hij niet, dan moet je hem uit de race halen." Wat Dimmers opvalt is dat andere coureurs zich schaarden achter Hamilton. "Het was ook de concurrentie die het zei, misschien moet hij maar even een weekendje thuisblijven. Het is lang geleden dat ik ze dat over iemand heb horen zeggen."

Lees meer:
0 reacties