"Dat betekent dat het voor Genee ook snel afgelopen kan zijn"

Publiek achter Wilfred Genee bij Vandaag Inside
Publiek achter Wilfred Genee bij Vandaag Inside Foto: © Screenshot Vandaag Inside

Wilfred Genee is naar de nieuwe Talpa-baas gestapt met het verzoek om meer programma’s te mogen doen naast Vandaag Inside. Men vraagt zich af of Genee zonder Johan Derksen wel 'het talent' heeft.

"Ik denk dat Wilfred wel terecht aanvoelt dat het goed is om zich te verbreden naast wat hij doet bij Vandaag Inside", analyseert VI-deskundige Victor Vlam in De Communicado’s. De talkshow Veronica Offside en de radioshow The Friday Move zijn zijn overige bezigheden. "Maar ja, om zijn carrièreperspectief op langere termijn te behouden, denk ik wel echt dat hij dingen daarnaast moet gaan doen. Want op dit moment hangt zijn hele carrière toch een beetje vast aan de 75-jarige Johan Derksen."

Makkelijk is het niet om iets goeds te maken zonder Derksen. "Ik zou iedereen willen uitdagen om één programma te bedenken dat een succes was, wat Wilfred presenteerde en waar Johan Derksen níet in zat. Ik denk eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, dat niemand het kan bedenken."

Wilfred is succesvol in Derksen zijn buurt. "Het probleem is echter dat die kwaliteiten zich niet goed lijken te vertalen naar andere programma’s. En dat betekent dat het voor hem ook snel afgelopen kan zijn natuurlijk. In de tv-wereld kan je snel stijgen, maar ook heel snel dalen."

En als Johan er binnenkort mee ophoudt, dan zou Wilfred wel eens héél snel passé kunnen zijn, aldus Victor. "Het is niet zo duidelijk wat hij gaat doen nadat Johan Derksen ermee stopt, dus hij moet zich nu gaan verbreden. Ik denk dat hij onder grote druk staat om wel met iets te komen wat los van Johan staat en wat toch een succes is…”

Lees meer:
0 reacties