"Dat is de natte droom van Linda de Mol en al haar collega's"

Linda de Mol
Linda de Mol Foto: © Pro Shots

Angela de Jong heeft met verbazing naar de dramaserie Five Live van Linda de Mol gekeken. De tv-recensent werd zelf in de eerste uitzending als fictief personage bloedend op een talkshowtafel gelegd.

"Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega's bij Talpa en driekwart van haar overige collega's in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen", schrijft De Jong in haar column voor het Algemeen Dagblad.

"Waar ik minder goed tegen kan, is een dramaserie waarin gemakzuchtig de grootste clichés over de tv-wereld achter elkaar zijn geplakt, soms best goede acteurs een goedkope pruik hebben opgezet en dat je als voormalig tv-koningin, die er altijd prat op ging precies te weten wat haar kijkers willen zien, serieus denkt dat je daarmee een nieuwe topproductie aflevert à la Divorce en Gooische Vrouwen", doelt ze op De Mol. "Dat het werkelijke eindresultaat vervolgens een bloedstollend saaie versie is van De TV Kantine, is ronduit treurig."

De Jong heeft cynisch toch nog een goed punt gezien. "Één ding is onbedoeld wel heel goed getroffen in Five Live: de totale obsessie voor de Nederlandse tv-wereld met zichzelf en het daarbij behorende onvermogen tot enige kritische zelfreflectie. In dat opzicht was de scène waarin het personage Sara (Linda de Mol) een rondje over de hei jogt met haar personal trainer en twee beste vriendinnen veelzeggend. Die vriendinnen waren namelijk haar eindredacteur (de onvermijdelijke Lies Visschedijk, want goede vriendin van Linda) en vaste visagiste (Rian Gerritse)."

"BN'ers gaan werkelijk geloven dat ze God zijn."
Angela de Jong

"Veel tv-sterren omringen zich in de loop van hun carrière enkel nog met mensen die ze al jaren kennen en die vanwege hun vaste salaris loyaal zijn tot op het bot", vervolgt de columniste. "Daarmee raken die BN'ers de voeling met de gewone wereld langzaam kwijt en gaan ze werkelijk geloven dat ze God zijn. Want die trouwe jaknikkers zeggen nooit dingen als: 'Sorry Lin, je bent als actrice niet goed genoeg voor deze hoofdrol'."

"Laat staan iets als: 'Therapeutisch is het heel goed om je frustraties over alles en iedereen in de showbizzwereld van afgelopen maanden en jaren van je af te schrijven in een dramaserie of editorial, maar dit gaan we voor je eigen bestwil niet uitzenden of publiceren. We gunnen je een betere comeback.' Dat moet die vervelende tv-columnist dan maar doen", besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties