De Jong: "Je zag dat die uitspraak René van der Gijp ook raakte"

Rene van der Gijp
Rene van der Gijp Foto: © Orange Pictures

Steven Berghuis haalde na de Klassieker hard uit naar René van der Gijp en andere media, die volgens Berghuis de situatie tussen de aanvaller en Feyenoord-supporters aanwakkerden. Angela de Jong reageerde in haar column in het Algemeen Dagblad op de uitspraken van de Ajacied.

"Ik snap dat het hem hoog zit", schrijft de columniste. "Ik had medelijden met hem toen ik hem daar zo zag staan, verbeten en getergd. In zijn situatie is zo’n cover van Sportwereld niet leuk en valt die tweet van Jinek net verkeerd. Maar de boel opjutten deden ze naar mijn mening niet, ze deden enkel verslag van wat er in de samenleving speelt. Daarom verbaasde me de gretigheid waarmee Berghuis’ beschuldigingen werden omarmd. Ook door journalisten."

"'De media hebben het gedaan’ is de moderne equivalent van ‘de hond heeft mijn huiswerk opgegeten", gaat De Jong verder. "Het bekt lekker en je oogst er direct succes mee. Want twitter en andere social media zijn dol op schelden op ‘de media’, zogenaamd de bron van alle kwaad in de wereld. Het is veel makkelijker en veiliger om Gijp, Eva of de hoofdredacteur van het AD als zondebok aan te wijzen, dan een groep gevaarlijke hooligans, een anonieme massa op social media of jezelf."

"Maar de mensen die gretig over elkaar heen buitelden om hun afkeer van bijvoorbeeld Gijp te laten blijken mogen ook best eens naar zichzelf kijken. Genee las maandag in Vandaag Inside een tweet voor waarin oud-tennisser John van Lottum hem vergeleek met FvD’er Gideon van Meijeren. Dat is nogal wat. Het raakte Gijp ook, dat zag je. Het was het enige moment dat zijn ‘laat gaan’ net iets minder overtuigend klonk," eindigt De Jong.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties