Defensie Ajax helemaal afgemaakt: "Heb ze nog niet slechter gezien"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

FC Twente staat momenteel derde in de Eredivisie. AZ volgt met drie punten achterstand, Ajax staat na een opmars vijfde, met vier punten achterstand op FC Twente.

Tijmen van Wissing zag Ajax afgelopen weekend spelen tegen Heracles Almelo en is van mening dat FC Twente of AZ wel derde moet worden dit seizoen. "Ik zag Heracles ook fouten maken, maar ik zat echt naar een foutenfestijn te kijken. Ik heb wel me echt enorm vermaakt", blikt Van Wissing terug bij De Oosttribune.

"Zaterdag heb ik de twee slechtste defensies van Nederland gezien", klinkt het. "Als AZ of FC Twente, één van die clubs geen derde wordt maar Ajax wel, dan moeten die clubs zich doodschamen. Werkelijk waar", spreekt Van Wissing duidelijke taal. Hij gaat verder: "Ik ben er gewoon van overtuigd dat FC Twente of AZ derde wordt of die moeten zo’n inzinking hebben, want dat kan gewoon echt niet."

De journalist snapt ook niet dat Ajax-trainer John van 't Schip veel lof krijgt. "Ajax heeft zo'n rampseizoen, je hebt een trainer die zo bewierookt wordt. Maar hij kiest voor een defensie met Martha, Gooijer en Rensch, terwijl ook Hato in de fout ging zaterdag dan kan het niet in mijn optiek dat FC Twente of AZ de derde plek laten liggen. Ik heb ze nog niet slechter gezien."

Lees meer:
0 reacties