Dennis Schouten wil euthanasie: "Al jaren worstel ik met het leven"

Dennis Schouten gaat een biografie uitbrengen. Hierin spreekt hij over zijn wens niet meer te leven. Hij maakt tegenwoordig samen met Jan Roos het programma Roddelpraat, maar Schouten lijkt niet in de beste fase van zijn leven te verkeren.

De 28-jarige presentator uit Glanerbrug zegt tegenover RTL Boulevard het volgende. "Ik schaam me naar mensen die graag willen leven, ernstig ziek zijn en die deze optie niet (meer) hebben. Maar, ik voel me niet verplicht om te leven. Al jaren worstel ik met het leven. Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik mij zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand. De laatste jaren zijn deze negatieve gevoelens - die heel veel energie kosten - verergerd. Ik weet dat ze niet kloppen, maar ik krijg ze niet uit mijn lichaam."

Hij doet er nog een schepje bovenop. "Aannemelijk is dat jarenlang experimenteren met medicatie in mijn pubertijd bepaalde dingen in mijn hoofd hebben beschadigd, ik heb me er ondertussen bij neergelegd', vervolgt de presentator, die nog enkele jaren wil blijven leven 'om alles en iedereen dat me lief is' goed achter te laten. "Daarna neem ik de regie over mijn eigen leven."

Lees meer:
0 reacties