Derksen haalt uit bij VI: "Daar was jij verantwoordelijk voor!"

Johan Derksen begrijpt het enthousiasme in het land voor VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz niet helemaal. Hij rekende maandagavond in een uitzending van Vandaag Inside af met de opvolgster van Mark Rutte.

Johan steekt van wal: "Wat ik niet begrijp is het enthousiasme rondom Yesilgöz, want die roept iedere dat dat ze er klaar voor is. Die roept ook iedere dag de definiite van leiderschap. Maar Renske Leijten en Omtzigt hebben een jaar lang gesmeekt in de kamer voor de toeslagenaffaire. Maar de hele club, inclusief Dilan, hebben dat genegeerd. In Groningen stortten huizen in boven hun hoofd, de hele club in Den Haag heeft er niet naar omgekeken. En die Dilan zegt nu: "Nee, we kijken niet meer achterom, we kijken vooruit." Jij was daar mede verantwoordelijk voor, Dilan!", aldus Derksen.

Derksen gaat even later nog door en zegt: "Henk Kamp die hebben ze vooruit gestuurd om het wanbeleid op te lossen... Ik heb Dilan in al die tijd niet met één woord gehoord over Groningen of de toeslagenaffaire. Zij wordt eigenlijk bekroond met de chaos die haar eigen clubje heeft achtergelaten."

Lees meer:
0 reacties