Derksen haalt uit: "De titel 'Kutmarokkanen' hebben ze verdiend"

Johan Derksen heeft een duidelijke boodschap voor de rellende Marokkanen na de zege van het Marokkaanse elftal op België (0-2). De analist haalt in de uitzending van De Oranjewinter hard uit naar de relschoppers.

"De titel 'Kutmarokkanen' hebben ze verdiend", opent Derksen. "Dat is wel generaliserend, maar het is natuurlijk wel ontstaan doordat de grote steden worden geterroriseerd door Marokkaanse jongeren die het grootste deel van de totale criminaliteit voor hun rekening nemen. Ze hebben nu die eretitel weer bevestigd."

Derksen trekt een vergelijking. "Als wij als Nederlanders in Marokko wonen en Nederland wint en we gedragen ons zo, wat zou er met ons gebeuren?", vraagt hij zich af. "Hier is er weer begrip en wordt er met zachte hand opgetreden. Maar het zijn gewoon recidivisten. De ouders, de moskee, niemand heeft de Marokkaanse jeugd in de hand. Het eerste wat ze gillen is discriminatie. Maar het gaat maar door."

De analist maakt zich zorgen over het verdere toernooi. "Als ze winnen, breekt de pleuris weer uit. Je kunt de klok erop gelijk zetten. Kutmarokkanen is generaliserend, maar als je in een stad woont met een Marokkaanse gemeenschap dan ga je dat meeroepen. Ik ben daardoor verhuisd, dus toen had ik er geen last meer van. Maar dat is niet helemaal juist, want ik heb ook heel veel goede Marokkanen ontmoet. Het is niet zo dat iedere Marokkaan een klootzak is."

"Maar de jongens die zich structureel misdragen moeten zich kapot schamen. Dat ze hier van de 'welvaart' in Nederland mee mogen profiteren en dat ze helemaal opgenomen zijn in onze maatschappij en zich dan zo misdragen... Als je dat in Marokko doet, dan kom je nooit meer buiten", aldus Derksen. Ook René van der Gijp vreest voor de komende duels van Marokko. "Die zullen de halve finale halen, dan ga ik op vakantie."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties