Derksen haalt uit: "Totaal niet geïnteresseerd in dat meisje"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

De NOS maakte vrijdag bekend dat Leonne Stentler vanaf komende zondag een hoofdrol gaat vertolken bij NOS Studio Sport Eredivisie. De oud-international gaat de eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere inzichten voorzien.

Johan Derksen is niet te spreken over de keuze van de NOS. "Kijk, die mevrouw Stentler. Dat is weer modern geleuter. Het zal wel een mevrouw moeten zijn. Mevrouw Stentler voegt helemaal niks toe", is De Snor kritisch bij Vandaag Inside. René van der Gijp plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanstelling van Stentler. "Ze hadden ook een homo kunnen nemen. Waarom nemen ze John de Bever niet?"

"Wat zij roept is gewoon middle-of-the-roadgeneuzel over voetbal", oordeelt Derksen. "Als je nou Van der Vaart hebt, met afstand de beste man bij de NOS, dan zet je die er toch neer op de zondagavond? In ieder geval niet die Stentler, die alleen maar open deuren inschopt", gaat hij verder. "Het is een aardig meisje, maar ik word heel moe van Stentler. Als je over damesvoetbal wil praten, dan mag ze van mij de hele avond vol lullen. Maar als het over echt voetbal gaat, dan ben ik totaal niet geïnteresseerd in dat meisje."

Derksen vervolgt: "Rafael van der Vaart kan heel kort en bondig nog hele rake dingen zeggen. Pierre is veel te traag; bij hem duurt het een uur voordat hij een volzin heeft uitgesproken. Van der Vaart vind ik echt uitstekend", besluit De Snor.

Gert van 't Hof presenteert de uitzendingen. NOS Studio Sport Eredivisie draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Nieuw is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd.

Stentler licht een speler uit kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. De uitgebreide analyse volgt later op de avond, in NOS Studio Voetbal.

Lees meer:
0 reacties