"Derksen is een mopperende kerel, die je best kunt overtuigen"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Sander Schimmelpenninck maakte dinsdagavond zijn debuut bij Vandaag Inside. De tv-maker en columnist kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste optreden aan tafel bij presentator Wilfred Genee.

"Ze waren hartstikke tam joh! Weet je wat het is? Zo'n Derksen en Van der Gijp zijn uiteindelijk best aardige kerels. Ik vond ze reuze meevallen", reageert Schimmelpenninck in de Tubantia. "Vooraf wordt op Twitter de boel opgeklopt alsof Johan tot het extreemrechtse kamp behoort, maar dat doet-ie niet. Hij is gewoon een mopperende kerel van 73, die je met feiten en cijfers best kunt overtuigen."

Schimmelpenninck weet niet of hij vaker wordt uitgenodigd. "Ik ben niet vaak in Nederland en vind talkshows eigenlijk verschrikkelijk. Maar als je kijkt naar de smaken die er zijn, dan maken Op1 en Jinek hun journalistieke pretenties eigenlijk niet waar. Dan kun je net zo goed tussen die kerels gaan zitten, want die zijn tenminste wel authentiek. En ik zit daar met een missie, heb wel een verhaal te vertellen."

Hij heeft een duidelijke boodschap. "Dat Nederland veel te rechts wordt, dat vind ik gevaarlijk. Als je ziet hoe er over asielzoekers gesproken wordt, maar misschien nog wel meer over de overheid. Het lijkt wel of iedereen zichzelf wijsmaakt dat de overheid slecht is - maar als het tegenzit komen ze wel hun handje ophouden", besluit hij.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties