Derksen: "Je schaamt je toch kapot dat je op de VVD hebt gestemd"

Johan Derksen heeft op de VVD gestemd en steekt niet onder stoelen of banken dat hij daar spijt van heeft. De tafelgast van Vandaag Inside is van mening dat er bij de VVD 'hele andere dingen zijn afgesproken dan dat er gebeurd is', en zegt dit tijdens de uitzending tegen justitieminister Dilan Yeşilgöz.

"Realiseer je je wel dat René en ik op de VVD hebben gestemd en dat we ontzettend teleurgesteld zijn in de houding van de VVD?", zegt Derksen bij Vandaag Inside. "Ik ben ondertussen weer een zwevende kiezer, ik weet niet waar ik naartoe moet. Mijn evangelie wordt het meest nog verteld bij JA21, maar ik weet niet of ik bij dat clubje wil horen."

Derksen vervolgt: "De VVD is erin geslaagd om alle beloftes aan de VVD-leden niet waar te maken en volledig de oren te laten hangen naar D66. Een flink asielprogramma werd er afgekondigd, daar is niets van terechtgekomen. Dan komen die mensen en dan worden ze aan hun lot overgelaten. Je schaamt je toch kapot dat je op de VVD hebt gestemd."

Derksen noemt als voorbeeld het asielbeleid. "Er komt dit jaar een stad als Venlo bij. We hebben geen scholen voor ze, er is politie te weinig, er zijn geen huizen, er zijn geen banen voor die mensen. Het is één grote chaos en er komt weer een stad als Venlo bij. Volgend jaar komt er een stad als Leeuwarden bij."

"Het loopt volledig uit de hand. Als je zegt: ‘Nederland is vol’, dan is dat asociaal. Dan krijg je van die ultrarechtse teksten. Maar we mogen ons er best zorgen over maken, je moet geen oogkleppen op hebben. Wat is er nu wel goed gegaan met Rutte? Heel Nederland vindt Rutte een onbetrouwbare stuntelaar, maar zelfs de VVD-leden vinden dat inmiddels", aldus Derksen.

Max Verstappen zwaait naar het publiek op Zandvoort

Verstappen wint voor 50 (!) keer je inzet

Max Verstappen draait een fantastisch seizoen. Met nog zes races te gaan, heeft hij drie overwinningen nodig om het wereldrecord van meeste gewonnen races in één seizoen te breken. Kan Max in de GP van Singapore zijn twaalfde overwinning van dit seizoen pakken?

Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een lekkere Odds Boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 50 keer je inzet
Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties