Derksen kritisch: "Moet je kijken hoeveel geld dat oplevert..."

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Johan Derksen heeft woensdagavond bij Vandaag Inside een 'voorzetje' gegeven om meer geld op te halen voor mensen met een minimumloon in Nederland. De voormalig profvoetballer sprak daarbij ook over zijn eigen situatie.

"Ik heb een redelijk goed pensioen", liet hij weten. "Ik heb AOW helemaal niet nodig. Wij kregen AOW en toen heeft mijn vrouw geïnformeerd van: we hoeven het eigenlijk niet. Maar dat kun je niet weigeren. Dat kun je ook niet afzeggen. Dat komt zo vanzelf", legt Derksen uit.

"Maar als je nou een regel maakt in Nederland dat mensen met een bepaald bedrag pensioen, dat die niet in aanmerking komen voor AOW: moet je kijken hoeveel geld dat oplevert voor de minimumloners", vervolgt hij. "Je hebt altijd egoïsten, maar wij zitten hier, krijgen een salaris, ik heb nog een pensioen én AOW", besluit Derksen over zijn inkomstenbronnen.

René van der Gijp vult hem aan. "Ik kreeg 'die kleine' met 14 jaar in huis en toen zei iemand: je moet wel even de kinderbijslag omzetten. Ik zei: schei uit joh, daar heb ik helemaal geen zin in. Dat heb ik helemaal niet gedaan", blikt hij terug.

Max Verstappen zwaait naar het publiek op Zandvoort

Verstappen wint voor 50 (!) keer je inzet

Max Verstappen draait een fantastisch seizoen. Met nog zes races te gaan, heeft hij drie overwinningen nodig om het wereldrecord van meeste gewonnen races in één seizoen te breken. Kan Max in de GP van Singapore zijn twaalfde overwinning van dit seizoen pakken?

Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een lekkere Odds Boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 50 keer je inzet
Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties