Derksen neemt het op voor Abbring: "Wordt voor alles neergesabeld"

Janine Abbring
Janine Abbring Foto: © BSR Agency

Janine Abbring, ex-vriendin en eindredacteur van Arjen Lubach, ligt onder vuur omdat ze duizenden euro's heeft aangenomen van een beleggingsbank. Toch krijgt ze steun van Johan Derksen.

"Dat meisje dat Zomergasten of Wintergasten deed, die heeft bij een investeringsbank in een commercial gezeten. 'Ja, daar heeft ze 50 duizend euro mee verdiend!', zeggen ze dan", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Dan krijgt ze alles over haar heen, dat ze niet meer geloofwaardig is, maar dat bepaalt dat meisje zelf. Het is helemaal geen verkeerde advertentie. Je wordt tegenwoordig voor alles neergesabeld."

Vervolgens vraag presentator Wilfred Genee of tafelgast Rutger Castricum hetzelfde zou doen, aangezien ook hij bij de publieke omroep werkt. "Ik zou het meteen doen!", reageert Castricum lachend. "Nee, ik denk dat ik dat toch uiteindelijk niet zou doen als het je werk raakt. Als het dan over pensioenen gaat, waar het in het nieuws best wel veel over gaat, dan denk ik dat ik dat niet zou doen, persoonlijk. Kijk, ik bedoel: als ik aan iets geld kan verdienen wat mijn werk niet schaadt, dan zou ik het altijd doen, maar je kijkt altijd wel naar: schaadt het mijn werk? Kom ik ermee weg?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties