Derksen over ontmoeten van de Koning: "Wel Turken en ik niet!

Özcan Akyol - beter bekend als Eus - blikt terug op zijn ontmoeting met voormalig koningin Beatrix. In het programma Vandaag Inside doet ook Johan Derksen een duit in het zakje en hij heeft allerminst een hoge pet op van het Koningshuis.

Derksen trekt gelijk van leer: "René van der Gijp is er ook wel eens geweest en ik heb gehoord dat je eerst een les in etiquette. Je mag niet het woord richten tot de koning, je moet wachten tot hij begint met praten. Dan ga ik er al niet heen."

Eus heeft het wel eens meegemaakt, zo reageert hij waarop Johan direct inhaakt. "Er worden nu ook al Turken uitgenodigd en ik niet!". Eus vervolgt gelijk: "Ik was ergens en Beatrix was beschermvrouw. Toen zeiden ze me: "Beatrix wil je spreken, je mag niks vragen en alleen antwoorden geven. Moest ik apart in een hok gaan wachten. Toen kwam ze inderdaad, Beatrix. En toen keek ze me aan: 'Ik vind uw programma's heel mooi."

"U doet heel veel voor de kunst en vooral zo doorgaan. Dat was zo'n entourage van dertig man om me heen. Misschien wilt u een ster op het doek, dat mocht dus helemaal niet. Dat mocht je niet vragen dus die mensen gingen bozig kijken. 'Nee je bent echt heel goed bezig', zei ze. En toen liep ze weer weg. Wat is dit voor poppenkast?", aldus Eus.

Derksen sluit af met de woorden: "Wat is dit voor een rare hiërarchie? Als ik die Willem-Alexander tegenkom dan vraag ik toch gewoon wat ik wil tegen die man. Daarom zou ik er niet heengaan!", besluit Derksen.

Lees meer:
0 reacties