Derksen over truc benzineprijs: "Je wordt genaaid waar je bijzit"

Johan Derksen is niet te spreken over de wijze waarop benzinestations in Nederland omgaan met de fluctuatie van benzineprijzen. Johan Derksen deed bij Vandaag Inside een boekje open over de handelswijze van de pompstations.

Derksen over de benzineprijs: "Ik was verbijsterd, want ik weet alles van tanken. Ik tank me het ongeluk. Er is heel veel verschil tussen prijzen in benzinestations. Op drie kilometer heb ik twee tankstations. Als ik bij de goedkope tank, scheelt me dat 120 euro in de week. Maar nu las ik vanochtend in de krant dat die tankstations fluctueren met de olieprijs. Maar daar zijn ze razendsnel in, prijsverhogingen. Maar als de prijs zakt, wachten ze eerst een week voordat ze heel langzaam naar beneden gaan. Op die manier hebben alle tankstations in Nederland tussen 2007 en 2023 365 miljoen euro van de consument gestolen."

Valten Sta je daar nou echt van te kijken? Iedereen weet dat dat toch. Dat bedrag niet, maar dat ze heel langzaam naar beneden gaan en heel snel omhoog wel." Derksen reageert: "Je wordt gewoon opgelicht waar je bij zit!".

Lees meer:
0 reacties