Derksen reageert op kritiek: "Ik aanvaard alle consequenties"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

Johan Derksen heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad gereageerd op de kritiek die hij kreeg op zijn uitspraken in Vandaag Inside. De analist vindt dat PvdA-GroenLinks Kamerlid Habtamu de Hoop geen Fries is.

De Hoop werd geboren in Ethiopië, maar werd door Friese ouders geadopteerd toen hij acht maanden oud was. Derksen kreeg veel kritiek op zijn uitspraken. Hijzelf vindt het echter wel meevallen. "Wat je ook zegt tegenwoordig, er wordt altijd wel racisme bij gehaald, of antisemitisme of homofobie."

Daarna gaat hij door en vindt hij dat hij de enige is die nog zijn oprechte mening geeft. "Je hebt er nog één op de Nederlandse tv die zegt wat hij ervan vindt, en die is dan de lul. Waar maken de mensen zich druk om? Maar ik ben er altijd heel makkelijk in: het interesseert me niets en ik aanvaard alle consequenties."

Verschillende politici lieten eerder weten dat ze het geen goede uitspraken vonden van de analist. Zo ook Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA. "Het is ook nooit goed. Je groeit op in Friesland, je spreekt Fries en je voelt je Fries, maar je mag je geen Fries noemen om je huidskleur. Dieptriest dat dit racisme niet weersproken wordt aan tafel", aldus de oppositieleider.

Lees meer:
0 reacties