Directeur Beuker van Ajax: "Ambitie is de Champions League te winnen"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Directeur Voetbal van Ajax Martijn Beuker is ambitieus. Hij maakte zelf al de transfer van Queen's Park FC naar Ajax en wil veel bereiken met de Amsterdammers, zo laat hij weten in de podcast Gamechangers met Thijs Zeeman.

Zijn werk bleef niet onopgemerkt en op advies van Louis van Gaal werd Marijn deze winter naar Ajax gehaald. Als nieuwe directeur voetbal is hij dé aangewezen persoon om Ajax te hervormen en jaagt Marijn zijn droom na: de Champions League winnen, zo laat hij weten.

Beuker vertelt: "Mijn persoonlijke ambitie is om de Champions League te winnen. Dat hoef je niet van de daken te schreeuwen dat het per se volgend jaar moet gebeuren, maar het forceert in ieder geval een hele organisatie. Dat je dan echt denkt dan moeten we in elk detail echt het hoogste niveau hebben, anders gaat ons niet lukken. Tegen teams met veel meer geld."

De 39-jarige Beuker bereikte afgelopen december met Ajax overeenstemming over een contract dat tot 1 juli 2028. Hij is verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen Scouting en Football Analytics.

Lees meer:
0 reacties