Dit is waarom Ajax baat heeft bij een bekerwinst van Feyenoord

De TOTO KNVB Beker
De TOTO KNVB Beker Foto: © Orange Pictures

Ajax werd verrassend vroeg uitgeschakeld in het bekertoernooi. Ondanks het ontbreken van een bekeroverwinning, heeft de club reden genoeg om het bekertoernooi met interesse te blijven volgen.

Europese tickets worden als volgt verdeeld:
De kampioen en de nummer twee van de competitie plaatsen zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de vernieuwde Champions League. De nummer drie kan zich ook kwalificeren voor de Champions League door in te stromen bij de derde kwalificatieronde.

De nummer vier begint in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Clubs op de vijfde tot en met de achtste plaats strijden in play-offs om een plek in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. De winnaar van de beker krijgt een plek in de hoofdfase van de Europa League.

Maar, als Feyenoord de beker wint en eindigt op minimaal de derde plaats in de Eredivisie, kan dit de ticketverdeling beïnvloeden. In dat geval gaat het ticket voor de bekerwinnaar naar de nummer vier van de competitie, waardoor de nummer vijf zich zou kwalificeren voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Momenteel is dat Ajax.

Lees meer:
0 reacties