Dit salaris verdient een boa, een ondergewaardeerd beroep in ons land

BOA bij Vandaag Inside
BOA bij Vandaag Inside Foto: © Vandaag Inside

In het programma Vandaag Inside werden buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) recent flink door de mangel gehaald. Özcan Akyol en Johan Derksen hadden de grootste lol om het beroep, maar dat sloeg nergens op.

Als je het ons vraagt, verdient het beroep veel respect. En dat niet alleen, want er is veel vraag naar en er staan dan ook veel vacatures open. In dit artikel vertellen je welk salaris een boa verdient.

Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, maakte BOA’s met de grond gelijk. Hij zei letterlijk dat als je ‘niets kan’, je dan maar boa wordt. Johan Derksen en René van der Gijp vonden het hartstikke grappig. De dag erna werden boa’s uitgelachen op straat. Wanneer je net BOA wordt, verdien je een salaris van zo’n 2.200 euro bruto per maand. Ben je al jaren BOA, dan kan het bruto maandsalaris de 3.000 euro aantikken. Er zijn nog meer factoren die meespelen bij het salaris van een BOA, bijvoorbeeld waar je voor werkt. Ben je BOA bij de overheid, bij de NS, of in het openbaar vervoer? Er bestaan dus verschillen. Als je exact wilt weten wat een BOA verdient, neem dan een kijkje in de CAO. Daar vind je alle benodigde informatie.

Lees meer:
0 reacties