Driessen heeft primeur: "Gaat ook gebeuren bij verloren EK-finale"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © BSR Agency

De gemeente Amsterdam is druk bezig met het voorbereiden van een eventuele huldiging van het Nederlands elftal. Die zal ook plaatsvinden als Nederland tweede wordt, beweert Valentijn Driessen tegenover Vandaag Inside.

Zo sprak Driessen Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB, en die was verbaasd. "Wat raar, er staat eventueel een huldiging op het programma als je tweede wordt", zei ze tegen Driessen, die het ook niet begrijpt. "Ik zei tegen Van Leeuwen: 'Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch om te winnen?' Toen zei ze: 'Nee, nee, daar ben ik ook helemaal niet voor, gaan we niet aan beginnen.'", legt Driessen uit.

Daarna legt de journalist uit dat de gemeente Amsterdam graag wil dat er ook een huldigingsrondvaart komt bij een eventuele verloren finale. "Ze gaf aan dat de gemeente Amsterdam alles in het werk stelt en er alles aan doet om dingen op te bouwen en voor te bereiden, er worden kosten gemaakt."

In ieder geval vindt de journalist het maar onzin. "Voor een rondvaart voor een tweede plek... Als tweede ga je toch niet het water op, kom op. Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, of de halve finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Lees meer:
0 reacties