Driessen tegen Feyenoord-sponsor: "Komen Ajacieden nog wel?"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Offside

Woensdag werd bekend dat MediaMarkt de nieuwe hoofdsponsor wordt van Feyenoord. Journalist Valentijn Driessen maakte tijdens de persconferentie de link met de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord, en vroeg aan MediaMarkt-topman Bas Eijsink of hij niet bang is dat Ajax-supporters een bezoekje aan de winkel vanaf heden zullen overslaan.

“Hoe reageerden de werknemers op de ArenA Boulevard?”, richtte Driessen zich tot de topman van de winkelketen. “Allereerst wordt het partnership erg breed gedragen binnen de organisatie. De sport brengt de mensen samen, dus in eerste instantie is er enorm veel trots, ook in de organisatie, over het feit dat MediaMarkt deze stap heeft gezet”, reageerde Eijssink. “Ik denk ook dat wij ervan overtuigd zijn dat, ongeacht de voorkeur voor de club, het feit dat MediaMarkt dermate zichtbaar gaat worden binnen de sport voetbal, toch wel de grootste sport in Nederland, de trots overweegt.”

Wij geloven erin dat uiteindelijk de supporters, onze klanten, hetzelfde zullen reageren als de medewerkers. Dat de zichtbaarheid en onze inspanningen binnen de sport met name gewaardeerd worden en dat ook terugbetaald gaat worden”, aldus Eijssink op de vraag of hij denkt dat Ajacieden de MediaMarkt vanaf heden zullen overslaan.

Commercieel directeur Ruud van der Knaap van Feyenoord wilde daar ook nog wel wat over kwijt. “We onderzoeken heel veel op het gebied van sponsoring en partnerships. We hebben in het verleden dezelfde vragen gehad en dezelfde onderzoeken gedaan voor bijvoorbeeld Opel, Ziggo en andere sponsors bij zowel Ajax als Feyenoord. En wat je ziet is dat het eigenlijk heel erg meevalt, dat die aantallen van mensen die zeggen 'ik kom niet meer naar de winkel' op twee handen te tellen zijn. Omdat je zoveel zichtbaar bent in het voetbal, zorgt dat juist voor een grotere bekendheid.”

Lees meer:
0 reacties