Dronken Mario Been pakte schoenen Abe Lenstra: "Hij ging brullen"

René van der Gijp denkt nog vaak terug aan zijn tijd als voetballer bij SC Heerenveen. Hoewel het sportief niet uitliep op een groot succes, beleefde hij er vele mooie avonturen buiten de lijnen.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp vertelt Van der Gijp een anekdote uit de bestuurskamer van SC Heerenveen. "Dat was zo mooi. Ik heb wel eens verteld. Mario Been werd als ie een slokje op had iets brutaler. In het midden van de bestuurskamer van SC Heerenveen stond een grote plant, met twee voetbalschoenen erin. Dat waren de voetbalschoenen van Abe Lenstra. Wij staan in de bestuurskamer wat te drinken en Mario werd zo dronken. Die pakt de twee schoenen uit de plantenbak, doet die schoenen aan en gaat door die bestuurskamer lopen. Hij ging brullen: 'Wie is Abe Lenstra dan?'."

Alsof het nog niet gênant genoeg was, zag ook voorzitter Riemer van de Velde het aan. "Wat hij (Been) niet meer zag en ik weer wel. Riemer van der Velde had tranen in zijn ogen, bij zoveel brutaliteit. Over de beste speler die Heerenveen ooit heeft voortgebracht. 'Wie is Abe Lenstra dan?'. Ik lach helemaal in een deuk. Je ziet het ongemakkelijke, dat had ie niet moeten doen", besluit van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties