Eigenzinnige Cruijff kwam bij Feyenoord: "Hij wist alles beter"

Johan Cruijff sloot zijn loopbaan af bij Feyenoord. De Amsterdammer kreeg in de herfst van zijn carrière mot met de Amsterdammers en besloot de gewaagde overstap te maken naar Rotterdam. Het afsluitende jaar werd een succes voor Cruijff. Hij won het landskampioenschap en de beker met Feyenoord.

In Bankzitten op Zuid kijkt Ben Wijnstekers terug op de komst van Cruijff naar Rotterdam. "Ik heb natuurlijk wel met Cruijff gespeeld, terwijl je weet dat heel veel supporters dat niet leuk vonden. Wij hadden natuurlijk heel veel Rotterdamse jongens: Henk Duut, Mario Been, André Stafleu, Peter Houtman. Op het moment dat we hoorden dat Cruijff zou komen, hadden wij iets van: nou, lekker. Net zoals die supporters eigenlijk hadden. Maar ik moet zeggen dat het echt geweldig is geweest", vertelt de oud-voetballer.

Dat seizoen maakte de voormalig rechtsback van de Rotterdammers kennis met de eigenzinnige Cruijff. "Hij wist alles beter: hoe je een flesje Spa rood moest drinken, hoe je moest biljarten… Dan hadden wij in het spelershome een biljart en zei hij hoe we hem moesten raken. We hadden ook een keer een woord verzonnen wat eigenlijk helemaal niet bestond en dan vroegen we: 'Wat betekent dat Johan?' Ging hij nog vertellen wat het betekende ook. Maar ik moet zeggen: geweldige man, qua humor. En hij was positief in de groep", besluit Wijnstekers.

Lees meer:
0 reacties