Eredivisie-speler wordt bedreigd: "Jij voetbalt niet meer, hoor"

Safouane Karim wordt door zijn ploeggenoten tegengehouden
Safouane Karim wordt door zijn ploeggenoten tegengehouden Foto: © Pro Shots

Safouane Karim is dinsdag racistisch bejegend en bedreigd. De aanvaller van FC Volendam heeft aangifte gedaan bij de politie.

Dinsdagochtend kreeg FC Volendam een brief voor Karim met de aanhef 'Hé kutmarokkaan’, gevolgd door 'Rot op in Nederland met al je landgenoten' en een bedreiging: 'Dus maak maar dat je wegkomt kutmarokkaan, want jij voetbalt niet meer, hoor'. De negentienjarige Karim heeft het advies gekregen aangifte te doen bij de politie.

"Vandaag heeft FC Volendam een brief ontvangen met daarin een bedreiging aan het adres van Safouane Karim. De inhoud van de brief gaat alle perken te buiten en daarover spreekt de club zijn afschuw uit", reageert de club in de Telegraaf. "Alle partijen nemen deze zaak uiterst serieus en is er alles aan gelegen om de onderste steen van deze dieptrieste actie boven water te krijgen."

De brief lijkt niet los gezien te kunnen worden van een incident dat Karim betrof na afloop van Excelsior-FC Volendam (4-0). De aanvaller ging verbaal flink over de schreef richting tegenstander Kenzo Goudmijn en kreeg daarvoor na de wedstrijd een tweede gele kaart.

Lees meer:
0 reacties