'ESPN raakt uitzendrechten Eredivisie kwijt': "Is baanbrekend"

De kans lijkt groot dat ESPN na 2025 de wedstrijden in de Eredivisie niet meer mag uitzenden. Volgens sportmarketeer Chris Woerts is Ziggo serieus in de markt, terwijl ook Amazon, Netflix en Apple in de race zijn.

Het contract van ESPN loopt in 2025 af. "Het klopt, Ziggo wil de rechten van de Eredivisie hebben", zegt Woerts bij De Oranjewinter. "Ziggo heeft de rechten voor de Champions League, Europa League en Conference League al gekocht en nu hebben ze ook een belrondje gedaan bij de clubs in de Eredivisie. Ze zeiden dat ze de rol van ESPN willen gaan overnemen. Ze zijn van plan om een bod voor te bereiden."

"Ze willen in 2025 naast alle Europese wedstrijden ook alle Eredivisie-duels uitzenden, inclusief de samenvattingen", aldus Woerts, die spreekt van revolutionair nieuws. "Dit is echt wel baanbrekend. Dit betekent namelijk dat partijen minimaal tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar moeten betalen om deze rechten binnen te kunnen."

Woerts rekent op een bieding van Ziggo. "De Eredivisie verwacht dat Ziggo met een serieus voorstel gaat komen. Deze deal zou interessant zijn voor Ziggo, omdat ESPN bewezen heeft dat 1,2 miljoen mensen een abonnement willen nemen hiervoor. Het is dus echt wel profitable. In de Eredivisie hebben ze ook liever een deal met Ziggo dan met ESPN, omdat de winsten dan in Nederland blijven en niet naar Amerika gaan."

Er zijn echter ook buitenlandse partijen in de markt. "Ik weet ook dat er naast Ziggo Amerikaanse partijen mee willen bieden: Amazon, Netflix en Apple. Apple heeft wereldwijd al de MLS-rechten gekocht. Dat betekent dat ESPN kan gaan verdwijnen. Het gaat echt een interessante strijd worden."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties