F1-coureur opent aanval op Verstappen: "Kunnen meedoen om wereldtitel"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Lando Norris is ervan overtuigd dat hij volgend jaar met McLaren om de wereldtitel kan meedoen in de Formule 1. Dat vertelde hij tegenover Sky Sports.

De coureur vierde de zege in de Grote Prijs van Miami afgelopen weekend. Hier spreekt hij de ambities voor het volgende seizoen uit. “Begin dit jaar zei ik dat we races konden winnen en ik durf nu te zeggen dat we volgend jaar mee kunnen doen om de titel, 100 procent. Ik heb een geweldig team achter me en we zijn er dichterbij dan ooit. Ik heb het geloof en het vertrouwen om te zeggen dat we toe zijn aan de volgende stap.”

Afgelopen weekend won Norris zijn allereerste Grand Prix. Hij won ook van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Het was voor McLaren de eerste prijs sinds 2021 toen de Grote Prijs van Italië werd gewonnen. Het team van Norris haalde in 2008 voor het laatst een wereldtitel. Die werd toen gewonnen door Lewis Hamilton.

Het winnen van de race in Miami heeft volgens Norris iets veranderd. “Ik wil meer races winnen en ik denk ook dat het kan. Ik denk dat het nog een spannend seizoen kan worden tussen Red Bull, Ferrari en McLaren. Ik heb heel veel respect voor Max, maar ik wil hem uitdagen. Ik wil racen tegen een van de beste coureurs ooit in de Formule 1”, besluit de F1-coureur.

Lees meer:
0 reacties